سيما / میزگرد: مزایا و چالشهای ادامه تحصیل در خارج از کشور (آمریکا)
موج خروج دانش آموزان و دانشجویان برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور رو به افزایش است. ولی متاسفانه تصویری که از زندگی در یک کشور خارجی، که در این برنامه تمرکز ما بیشتر بر روی آمریکاست، در کشور ما ایران وجود دارد با واقعیت تطابق چندانی ندارد. یکی از دلیل اصلی این نیز عدم ارتباط و تبادل نظر بین دانشجویان ایرانی در داخل و خارج از کشور است. در این گپ دوستانه سعی میکنیم که به برخی از مزایا و چالشهای ادامه تحصیل در خارج از کشور (آمریکا) بپردازیم و دوستان من تجربیات و مشاهدات خود را با شما در میان میگذارند.
موج خروج دانش آموزان و دانشجویان برای ادامه تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور رو به افزایش است. ولی متاسفانه تصویری که از زندگی در یک کشور خارجی، که در این برنامه تمرکز ما بیشتر بر روی آمریکاست، در کشور ما ایران وجود دارد با واقعیت تطابق چندانی ندارد. یکی از دلیل اصلی این نیز عدم ارتباط و تبادل نظر بین دانشجویان ایرانی در داخل و خارج از کشور است. در این گپ دوستانه سعی میکنیم که به برخی از مزایا و چالشهای ادامه تحصیل در خارج از کشور (آمریکا) بپردازیم و دوستان من تجربیات و مشاهدات خود را با شما در میان میگذارند.
رضا / همسایه: داستانی کوتاه از امیرحسین خورشیدفر
در این برنامه یکی از داستانهای کوتاه کتاب "زندگی مطابق خواسته تو پیش می رود" اثر امیرحسین خورشیدفر، به نامه "همسایه" را می شنویم.
در این برنامه یکی از داستانهای کوتاه کتاب "زندگی مطابق خواسته تو پیش می رود" اثر امیرحسین خورشیدفر، به نامه "همسایه" را می شنویم.
با تشکر و سپاس فراوان از سرکار خانم سیما که همیشه با موضوعاتی جدید و جالب باعث شگفتی میشن و همینطور از جناب آقا رضا تشکر میکنم.
با احترام فراوان
سلام.
هنوز گوش ندادم به برنامتون اما تیتر رو که دیدم خیلی خوشحال شدم. آخه قبلا که یه میزگرد راجع به همین موضوع گذاشته بودید خیلی عالی بود. زنده باشید بچه ها.
دوستان،
دستتون درد نكنه. برنامه خيلى خوبى بود. آنچه كه خيلى برام جالب بود اينه كه ديدگاه هاى كسانى كه تجربه تحصيل در آمريكا رو دارند تا چه اندازه به هم نزديكه. من هم با اكثر نظرات مطرح شده در اين برنامه موافقم و فكر ميكنم ميتونه مرجع خوبى براى كسانى باشه كه به فكر تحصيل و يا مهاجرت از طريق تحصيل هستند. ضمنا فكر ميكنم اين برنامه پاسخ خوبى بود به شنوندگانى كه از ما مى خواستند از تجربه زندگى و درس خواندن در آمريكا صحبت كنيم.
منتظر شنيدن بخش دوم برنامه هستم.
منم بی صبرانه منتظر قسمت دومم.
البته اگر میشه یکم بیشتر راجع به مقایسه ی زندگی آمریکا و ایران صحبت کنید. مزایا و معایب رو بگید.
من و اکثر دور بری هام داریم سختی های زیادی رو طی میکنیم که اپلای کنیم. اما هنوز نمی دونیم به چی می خوایم برسیم.این آمریکا که داریم خودمون رو واسش می کشیم چیه؟؟!! اگر شما این “چیه” رو برای ما جواب بدید خیلی مسیر ما روشن تر میشه.
بازم مرسی از لطف همتون.
ابوالفضل، اردوان و افشین خیلی ممنون از اینکه به برنامه گوش دادید و ممنون از نظرات خوبتون. اردوان، مقایسه زندگی در ایران و آمریکا خیلی به تجربیات خاص هر شخص بستگی داره، ما در این میزگرد سعی کردیم که این مقایسه رو در چند جنبه انجام بدیم. اگر موارد خاصی را در نظر داری، لطفا برامون بنویس، ما در میزگردهای آینده درموردشون صحبت خواهیم کرد.
مواردی که من میگم همون هایی اند که به خاطرش دانشجو ها دارن پشت سر هم میرن از ایران. از موارد قرمز !!! که بگذریم میرسیم به این ها:
آینده (من که دارم از بهترین دانشگاه ایران فارغ التحصیل میشم نمی دونم به کجا میرسم تهش. حتی با مدرک ارشد هم باید یه جا کار بگیرم با حقوق ته تهش 2 میلیون. که اینم آرزوی خیلی هاست. اونوقت من تا به یه خونه و زندگی برسم 10 سالی! طول میکشه. حتی بیشتر)
امنیت (صفحه ی حوادث روزنامه های ایران پر شده از ماجراهای تجاوز و اسیدپاشی و … واقعا آسمان هر کجا آیا همین رنگ است؟؟)
امکانات رفاهی (شهری که من الآن توش زندگی می کنم نه پارک داره نه سینما )
فرهنگ عامه مردم (چند روز پیش تو ترافیک وحشتناکی داشتم رانندگی می کردم که آینه ی ماشینم خیلی نرم خورد به آینه ی ماشین کناری، طرف هم تمام فحش هایی که بلد بود رو یه دور دوره کرد)
و اینکه خیلی از ارزش های اخلاقی در ایران داره نابود میشه. ما ایرانی های با اینکه خیلی ادعاهای بزرگی داریم (یه دسته به اسلام مینازن یه دسته به کوروش و تاریخ 2500 ساله) اما راه به راه به هم دروغ می گیم. من برای امتحان جی آر ای رفتم ارمنستان. مسئول توری که من اونجا ثبت نام کردم از هر حرفش سه تاش دروغ بود!!! حالا طرف از اون حزب الله ای های دو آتیشه هم بود.
وای وای. نظر خودم رو که میبینم یاد انشاهای “هر جه می خواهد دل تنگت بگو” می افتم. ببخشید اگر زیاد شد و سرتون دردید!
مرسی از همه ی زحمت هایی که میکشید. زنده باشید.
عالی بود…
به نظرم این خیلی خوبه که راجع به چالش هایی که ممکنه در آینده واسه ماهایی که داریم میایم پیش بیاد صحبت بکنین ولی مفید تر از اون دادن راه حل های عملی واسه به حداقل رسوندن این مشکلاته. مثلا فکر می کنم اگه یه سری راهنمایی های عملی واسه انتخاب دانشگاه مقصد بدین خیلی خوبه. می دونم در این مورد تو همین قسمت هم صحبت شد ولی منظور من اینه که یه خورده کاربردی تر باشه صحبت ها
بازم ممنون از کار خوبتون
درود بر رادیو کالج پارک و سیمای عزیز
برنامه بسیار زیبا و جذاب بود از همه دوستان شرکت کننده در گپ ممنونم، یک خواهش داشتم اگه براتون مقدور بود تو میز گرد بعدیتون از اساتید ایرانی که در دانشگاههای آمریکا تدریس می کنندم دعوت کنید.
به امید پیروزی و موفقیت روزافزونتان
دوستدار رادیو کالج پارک : حمیدرضا
ممنون اردوان، به موارد خوبی اشاره کردی. البته هدف ما از این بحث بیشتر دادن اطلاعات در مورد زندگی و تحصیل در آمریکا بود و نه پرداختن به مشکلات ایران. متاسفانه خیلی از مواردی که نام بردی از واقعیتهای تلخ امروز ایران هست. ولی امید من این است که خروج از ایران به خاطر فرار از این مسائل نباشه، بلکه با هدف مجهز کردن خود به امکاناتی برای برطرف کردن این مسائل در کشورمون باشه.
ممنون امید، حتما سعی میکنیم در برنامههای آینده به مسئلهای که گفتی بیشتر بپردازیم. ولی این رو هم بگم که ما نمیتونیم خیلی کاربردی صحبت کنیم چرا که بر مبنای تجربیات شخصی صحبت میکنیم. ولی مطمئنم که این تجربیات هم میتون تا حد خوبی برای دیگران راهنما باشه.
با تشکر از حمید رضا برای پیشنهاد خوبش، حتما سعی میکنیم که این کار رو انجام بدیم.
سلام
برنامتون خیلی خوب بود. میشه درباره ادامه تحصیل پزشکی (تخصص) هم اطلاع رسانی کنید.
عالی بود …
واقعا ممنون 🙂
با سلام
ممنون از اینکه این برنامه رو تدارک دیدین و آگاهی بیشتر و دید بازتری رو برای ایرانیان داخل کشور موجب میشین.
از مدتها قبل قصد داشتم چنین برنامه ای رو پیشنهاد کنم ولی نه به اندازه یک برنامه، بلکه بعنوان یک قسمت مجزا در رادیو کالج پارک که میتونه خودش قسمت مستقلی باشه با موضوعات خاص و گسترده تر.
اگر ابتدا، وسط و انتهای راه “ادامه تحصیل در آمریکا” بیشتر شرح داده بشه باعث میشه که هر شخصی بر اساس علایق و هدف خودش، راه رو انتخاب بکنه.منظور من این هست که بهتره توسط ایرانی های ساکن امریکا گفته بشه در ورود به کشور امریکا چه مسایلی اتفاق میفته و زندگی در طول تحصیل به چه شکلی خواهد بود. چه انتظاراتی از دانشجو میره؟ و به چه چیزهایی در طول تحصیل بها داده میشه؟ ایا فقط مثل ایران اساتید انتظار تعداد بیشتر مقاله یا حجم بالای تز رو دارن؟و از این قبیل سوالات… و مهمتر از همه برای یک فارغ التحصیل امریکا چه راه هایی بعد از اتمام تحصیل وجود داره؟ حتما باید هیات علمی شد؟ یا باید برگشت به ایران؟و….
با سپاس فراوان
دلم تنگت شد…
سلام دوستان محترم من در آمريكا زندگي مي كنم در شهر اوهايو ، و در دفتر مهاجرت كار مي كنم اگه سوالي دارين و كمك مي خواهيد من كمكتون مي كنم.
موبايل : 0016147258040- اختلاف ساعت ايران با اينجا ٨ ساعت ميباشد ، ايران ٨ ساعت جلوتر هست . موقع زنگ زدن حتما به اختلاف ساعت توجه كنيد .
فراموش كردم آدرس ايميلم رو بنويسم براتون minadeldari@yahoo.com